No jugo a aquest joc.

Em demanen per què no he contestat la carta de l’Ignasi Giménez on ens demana responsabilitat i joc net, com sí ho ha fet la Montse Gatell.

[@more@] Aquesta pregunta que em va formular algú amb molt bona intenció -això et donaria vots, em deia- em serveix d’excusa per a formular un principi que considero important: jo no jugo al seu joc.

Senzillament, m’han convidat a jugar a una cosa que no em ve de gust. I  m’explico:

Si em presento a unes eleccions és perquè crec en un model de poble. Això vol dir que crec que el poble ha de tenir una mida determinada, que ha d’haver-hi espais on la gent es pugui relacionar i que aquests han d’estar pensats des de determinades perspectives, que la gent ha de poder-se desplaçar de determinades maneres, que tinc clar com m’agradaria que la gent es vinculés entre sí, com voldria que la gent pogués guanyar-se la vida, quin entorn ha de tenir aquesta gent, quin paisatge… Que penso que aquest poble està envoltat d’altres pobles, i quina relació han de tenir entre ells. Crec també en que aquests pobles formen una cosa que se’n diu nació (una nació és una terra amb ànima, deia Francesc Pujols), que aquesta nació té un nom i sé com m’agradaria que aquesta nació pogués anar pel món.

I aquests plantejaments els contrastem amb una sèrie de gent, els raonem, ens posem d’acord, els escrivim en una cosa que se’n diu programa electoral (i que agrairia que us llegíssiu, com a mínim per a compensar les hores que ens hi hem passat) i el presentem. Si a la gent li agrada i creu que el podem tirar endavant, ens vota. Si no, no. I aquest és el joc al qual jo vull jugar.

I, entenguem-nos, em sembla molt bé que la gent es presenti a unes eleccions pels motius que vulgui. Res a dir. Cadascú que faci el seu joc.

Però jo, a això, no vull jugar-hi. Ni perdre-hi gaire el temps, que hi ha feina.

 

PD: de tota manera, permeteu-me que us digui que em quedo amb el dubte de si quan l’Ignasi Giménez parla de "Personalment em comprometo a realitzar una campanya constructiva i en
positiu, aportant idees i solucions, tot fugint de les desqualificacions
personals, la demagògia fàcil i les prediccions apocalíptiques
." parla d’això. Wink

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.